Gevelreiniging

Gebouwen worden dag in dag uit blootgesteld aan allerlei weersinvloeden. Al helemaal hier in ons kikkerlandje. Regen, wind, maar ook uitlaatgassen kunnen de gevel van een pand bevuilen. Kan de gevel van uw woning of bedrijfspand een opknapper gebruiken? Schakel De Groene Glazenwassers in voor gevelreiniging in Haarlem en omstreken om uw gevel in volle glorie te herstellen.

Uw pand weer als nieuw dankzij gevelreiniging

Haarlem is een historische stad met vele prachtige (monumentale) panden. Het is dan ook extra zonde wanneer een dergelijk pand zichtbaar is aangetast door het weer en luchtvervuiling. Bevuilde, grauwe stenen doen af aan de aanblik van het pand waardoor deze niet volledig tot zijn recht komt. Met gevelreiniging wordt de aanslag en vervuiling van de buitenmuren volledig verwijderd. Het resultaat is een schone, frisse gevel. Uw woning, winkel of kantoorpand krijgt zijn authentieke uitstraling weer terug. Gevelreiniging wordt niet gezien als een luxe, maar als een noodzakelijke onderhoudsbeurt. Het reinigen van de gevel wordt immers niet alleen gedaan voor het fraai ogende resultaat. Gevelreiniging verlengt ook de levensduur van het gebouw. De onderhoudsbeurt houdt vocht uit het pand en voorkomt schuren in de muren.

Soorten reinigingsmethoden

Er zijn verschillende methoden om gevels te reinigen. De keuze is afhankelijk van de soort gevelbekleding, het type vervuiling (graffiti, groene aanslag) en de ernst hiervan. Onze gevelspecialisten zullen bepalen welke techniek de beste optie is voor het reinigen van de gevel.

Stoomreiniging

Bij lichte tot matige vervuiling als mos en algen wordt vaak gebruik gemaakt van stoomreiniging. Met een speciaal apparaat wordt warm water (circa 100° tot 150 ° Celsius) onder hoge druk op de gevel gespoten waardoor het vuil van de muur verdwijnt. Stoomreiniging is een milieuvriendelijke methode omdat er geen chemische middelen aan te pas komen.

Zandstralen

Zandstralen wordt ingezet bij sterk bevuilde buitengevels. Kleine korrels zand worden onder hoge druk op de gevel gespoten. Het is een milieuvriendelijke, maar ook agressieve reinigingsmethode om zware vervuiling als verfresten en graffiti te verwijderen. Dit maakt dat zandstralen niet voor elk type gevelbekleding geschikt is. Als alternatief kan nevelstralen worden toegepast.

Gevel impregneren

Indien gewenst brengen we een impregneermiddel aan in de gevelstenen. Dit middel voorziet de buitenmuren van een beschermlaag waardoor vuil zich minder goed opnieuw kan hechten. Tevens maakt het middel de gevel vochtafstotend. Door de gevel te impregneren, ziet de gevel van uw woning of bedrijfspand er langer als nieuw uit!

Laat uw gevel schoonmaken door een vakman

Het reinigen van een gevel is complexer dan het lijkt. Ook met de juiste apparatuur in huis is het niet raadzaam om zelf aan de slag te gaan. Dit heeft alles te maken met de verschillende reinigingsmethoden en het type gevelbekleding waar u rekening mee dient te houden. Maakt u hierin de verkeerde keuze, dan kan uw gevel ernstig beschadigd raken. Kies daarom altijd voor gevelreiniging door een vakman. Wij van De Groene Glazenwassers uit Haarlem hebben de expertise en middelen om de buitenzijde uw woning, kantoor, winkelpand of praktijk op te frissen. Wij zijn ook inzetbaar voor dakkapelreiniging of het schoonmaken van uw interieur. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen