Zonnepanelen reinigen

Groene aanslag, vogelpoep en ander hardnekkig vuil kan ervoor zorgen dat uw zonnepanelen minder energie opwekken dan voorheen. Laat uw zonnepanelen reinigen door De Groene Glazenwassers zodat u weer het maximale rendement uit uw zonnepanelen kunt halen.

Waarom zonnepanelen schoonmaken?

We zien ze graag: daken met zonnepanelen. Deze ‘privé energiecentrale’ draagt bij aan een duurzame toekomst, zorgt voor een gunstiger energielabel én is nog onderhoudsarm ook. Toch moeten zonnepanelen eens in de zoveel tijd grondig schoongemaakt worden. Een regenbuitje is, ondanks de zelfreinigende coating, vaak niet voldoende om ze schoon te houden. Vuile zonnepanelen brengen minder op. Daarom is het reinigen van zonnepanelen zeker verstandig. Over het algemeen wordt een zonnepanelen schoonmaakbeurt eens in de vijf jaar aangeraden. Heeft u zonnepanelen om eigen duurzame stroom op te wekken, maar zijn deze aan een schoonmaakbeurt toe? Laat het over aan een professional!

Zonnepanelen vakkundig laten reinigen

Wij weten precies hoe zonnepanelen het beste gereinigd kunnen worden en welke reinigingsmiddelen hiervoor wel en juist niet gebruikt moeten worden. Zonnepanelen reinigen doen we standaard met milieuvriendelijke middelen en een zachte spons, indien nodig in combinatie met een telescoop. De Groene Glazenwassers verwijderen algen, mos, groene aanslag en andere viezigheid vakkundig van uw zonnepanelen zodat deze er weer uitzien als nieuw. Dit bespaart u een hoop werk én nog belangrijker: u hoeft niet zelf het dak op.

Ook voor gevelreiniging en glasbewassing

Wilt u direct de complete buitenkant van uw huis meepakken tijdens het schoonmaken van de zonnepanelen? Dat kan! De Groene Glazenwassers zijn ook inzetbaar voor klussen als gevelreiniging en het reinigen van dakkapellen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Offerte aanvragen